Dit is het Westland

foto: Danny Taheij

Glazen stad aan de Nederlandse kust

Onbekend en daardoor wellicht onbemind, heeft het Westland verrassend veel te bieden. Ontdek 8 kilometer ongerept en ruim familiestrand, fiets- en wandelroutes en negentig kilometer recreatief vaargebied waarlangs je de cultuur, geschiedenis en de essentie van het Westland leert kennen. En ontdek de rijke historie en de toekomst van de fascinerende wereld van de glazen kassen.

Zomer in het Westland

Hoe ziet jouw favoriete zomerse dag eruit? Een dagje strand, inclusief een hapje of een drankje, met een kano of elektrische sloep varen tussen de kassen, een supergezellig groepsuitje met je familie of vriendenclub of genieten van de gezellige terrassen in 1 van de dorpskernen van het Westland?

Ontdek de zomer

Kust en duinen

De kust en duinen in het Westland liggen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk het Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Ontdek kust en duinen

Glastuinbouw

Het Westland is bekend geworden om zijn glazen kassen. Ooit begonnen met de teelt van asperges en tafeldruiven, is het Westland nu thuis voor tuinders van bloemen, groente, fruit en sierplanten. Het Westland staat inmiddels ook bekend als de grootste groene apotheek.

Ontdek de kassen

Streekproducten

Het Westland is rijk aan streekproducten. Met liefde, vakkennis en passie wordt in het Westland op innovatieve wijze hard gewerkt om de mooiste producten te maken. Een klein deel van die producten verkopen tuinders in zogenaamde ‘stalletjes langs de weg’.

Heerlijke streekproducten

Geschiedenis van het Westland

Tussen de Noordzee, Den Haag, Delft, Midden-Delfland en Hoek van Holland in ligt het Westland. Bekend om zijn glazen kassen, asperges en tafeldruiven.

Stap in het verleden

Westlandse cultuur

Het Westland kent een rijk cultuuraanbod: van het beste kleine theater van Nederland tot optredens in een kas. En van lokale kunstenaars tot een heel eigen dialect.

Beleef de cultuur