Kunst en cultuur in de Glazen Stad

foto: WestlandTheater De Naald

Ontdek kunst en cultuur tussen de kassen

Tussen de kassen van het Westland is veel kunst en cultuur te vinden: musea die de geschiedenis van ons gebied laten zien, typische Westlands culturele evenementen en ateliers en galeries. Ontdek je ze mee?

Musea in het Westland

De geschiedenis van het Westland gaat terug tot de steentijd. En in de tijd van de Romeinen was het Westland al een dichtbevolkt gebied. In de achttiende eeuw was het Westland een lustoord voor rijke lui. Vanaf de negentiende eeuw heeft het Westland zich ontwikkeld tot een belangrijk gebied voor de tuinbouw. Die rijke geschiedenis vind je terug in onze musea.

Ontdek de musea

Cultuur in het Westland

De eigenzinnigheid van het Westland toont zich in haar cultuur. Het arbeidsethos, het ‘recht door zee’, de sociale bevlogenheid en het gevoel voor saamhorigheid tonen zich in de Westlandse cultuur.

Beleef de cultuur

Theaters en Podia

Voor optredens en voorstellingen in het Westland zijn er meerdere podia. Naast het WestlandTheater De Naald, meerdere keren verkozen tot het ‘Beste kleine theater van Nederland’, kan je op meerdere plekken genieten van cultuur.

Theaters en Podia

Routes langs kunst en cultuur

Geheel verzorgd op pad: de route is voor u uitgestippeld en onderweg zijn er leuke plekjes om even te stoppen voor een hapje of een drankje.

Leuke cultuurroutes

Monumenten in het Westland

Ruim 200 gemeentelijke- en 80 rijksmonumenten in de gemeente Westland, zoals bijzondere gebouwen, eeuwenoude waterwegen en karakteristieke lanen dragen bij aan het karakter, de stijl en de sfeer van het Westland.

Westlandse monumenten

Ateliers & Galeries

Geheel verzorgd op pad: de route is voor u uitgestippeld en onderweg zijn er leuke plekjes om even te stoppen voor een hapje of een drankje.

Ateliers & Galeries

Culturele evenementen

De Westlandse cultuur is ook terug te vinden in typisch Westlandse culturele evenementen, zoals het Varend Corso Westland. En er is meer.

Lees meer

Workshops & cursussen

Schilderen aan zee of in een kas vol bloemen. Of meer te weten komen over bloemschikken en tuinieren. Ontdek het leuke aanbod aan workshops en cursussen.

Workshops & cursussen