De mooiste routes in het Westland

foto: gemeente Westland

Welke route kies jij?

De verschillende routes in het Westland nemen je mee in een wereld die je nog niet kent en laten je zien dat er nog veel te ontdekken is. Kom fietsen, varen en wandelen en ontdek de bijzondere en unieke kanten van het Westland.

Fietsroutes

Geheel verzorgd op pad: de route is voor u uitgestippeld en onderweg zijn er leuke plekjes om even te stoppen voor een hapje of een drankje.

Fietsroutes

Wandelroutes

Wandelen biedt je een prachtig tempo om een kleiner gebied heel goed te leren kennen. En als je er vaker komt, in alle seizoenen, zie je ook de pracht van de natuur. Ontdek welke afwisselende routes je al wandelend kunt ontdekken.

Wandelroutes

Vaarroutes

Met ruim 90 kilometer recreatief vaarwater zijn de vaarroutes in het Westland een onontdekte parel. Je vaart tussen de glazen kassen door, of langs dorpskernen en opeens zit je in een open polderlandschap met koeien en grutto’s. Het is een beeld van het Westland dat niet iedereen kent.

Vaarroutes

Ruiterpaden

Voor veel liefhebbers van paardrijden is een strandrit het summum van vrijheid. Heerlijk galopperen met je paard langs de vloedlijn. In het Westland kan dit, met een eigen paard of een leenpaard van een manege die op een steenworp afstand van het strand ligt.

Ruiterpaden

Historische routes

In het kader van 75 jaar Vrijheid in het Westland zijn vijf bijzondere wandel-, fiets- en vaarroutes uitgebracht die je langs plekken leiden, waar zich tijdens de Tweede Wereldoorlog belangrijke gebeurtenissen hebben afgespeeld.

Historische routes

Fiets- en wandelroutes op basis van knooppunten

Fiets- en wandelknooppunten vormen de basis voor de vele routes die we gemaakt hebben door het Westland. Je vindt ze hier terug.

Ontdek de knooppunten routes