Volop genieten van een dagje strand in het Westland

foto: Michel Kort

Ontdek alle mogelijkheden van het Westlandse strand

Voor een dagje weg of een vakantie aan de kust in eigen land, kan je uitstekend terecht in het Westland. Acht kilometer strand, tussen Hoek van Holland en Kijkduin, biedt voor elk wat wils: rust en ruimte, gezellige familiestranden, sportieve groepsactiviteiten en de fantastische leegte van de Zandmotor.

Het ideale dagje strand vind je aan de Westlandse kust.

Ontdek de 8 verschillende stranden in het Westland.

Dagje strand? Met 8 verschillende strandopgangen vind ook jij het perfecte strand. Zoek je de gezelligheid op van leuke strandtenten of juist de stilte en leegte om te wandelen? Wat je ook zoekt op het strand: het Westland heeft het.

Sportieve groepsuitjes op het strand en op zee

Ben je minder van een hele dag ‘plat op je buik’ en ben je meer een ‘doener’, dan heeft het Westlandse strand je van alles te bieden. Kies samen met je vrienden, familie of collega’s voor 1 van de vele groepsuitjes.

Groepsuitjes op strand & zee

Alle strandtenten in het Westland

Ontbijt, lunch, borrel en diner op het strand. Bij deze strandtenten heb jij een heerlijke dag.

Strandtenten aan zee

Nationaal Park Hollandse Duinen

De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

Nationaal Park Hollandse Duinen

Strandbezoek voor mindervaliden

Bij strandopgang Strandweg in Ter Heijde zijn in het zomerseizoen extra voorzieningen beschikbaar voor mindervaliden. Zo is er een pad op het strand dat loopt tot de vloedlijn. Ook zijn er 2 strandrolstoelen en een ‘strandrups’ waarmee mindervaliden een rit kunnen maken over het strand.

Slag Strandweg

Ook goed om te weten

Ga je een dagje naar het Westlandse strand, dan is deze info ook goed om te weten.

Twee vrouwen lopen naast elkaar door de duinen aan de Westlandse kust met in het midden een wandelpad en links en rechts met helmgras begroeide duinen

Wandelen langs de Westlandse kust

Wandelen en uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen wel eens aan toe. Geniet van het uitzicht en het geluid van de golven.

Lees meer