Varen in het Westland

foto: Rondvaart Westland

Varen tussen de kassen en door de polder

Het Westland heeft ruim 90 kilometer aan recreatief vaarwater. Ontdek het diverse landschap tussen kassen, polders en dorpskernen met een sloep, een kano of een rondvaartboot en genieten van de vaarwegen die voorheen gebruikt werden om goederen naar de veiling te brengen.

Geschiedenis Westlandse vaarroutes

De waterwegen in het Westland werden vroeger gebruikt om producten uit de kassen te vervoeren naar verschillende veilingen in het Westland. Dat was efficiënter dan over de weg. De rijke geschiedenis van de waterwegen in het Westland is bijzonder om te ontdekken.

Geschiedenis vaarroutes

Rondvaarten in het Westland

Vaar met je vrienden of familie mee in een mooie rondvaartboot en krijg onderweg uitleg van de schipper. Boek een rondvaart, vaar mee met een themavaart of huur zelf een rondvaartboot af. Enkele rondvaartboten zijn geschikt voor mindervaliden.

Boek een rondvaart

Bootje huren in het Westland

Wil je heerlijk zelf het water op en het Westland ontdekken, huur dan een eens een elektrische sloep of een kano. De vaarroutes zijn langs de kant uitstekend aangegeven, dus je vind altijd de weg en kunt de route net zo lang maken als je zelf wilt.

Bootje huren

Vaarroutes in het Westland

De vaarroutes in Westland zijn duidelijk bewegwijzerd met knooppuntenborden. Zo weet je precies welke kant je op kunt.

Vaarroutenetwerk

Ontdek het Westland vanaf het water

Varen met een sloepje in het Westland is bijzonder. Je vaart tussen de glazen kassen door over de voormalige aanvoerroutes naar de veilingen.