Vooraanzicht van de statige pand van de Hofboerderij in het Hofpark in Wateringen in het Westland

Hofboerderij Wateringen

De Culturele Raad/Hofboerderij is een stichting die allerlei activiteiten organiseert op het gebied van kunst en cultuur met als doel het culturele leven in de dorpskernen Wateringen en Kwintsheul te bevorderen.

HOFBOERDERIJ WATERINGEN

Daartoe worden in de Hofboerderij ( rijksmonument) , centraal gelegen in het Wateringse Hofpark, exposities, filmvoorstellingen, concerten, lezingen en cursussen georganiseerd. De Hofboerderij is goed toegankelijk voor mindervaliden, beschikt over E bike oplaadpunten en een ruime parkeergelegenheid.

De maandelijks wisselende exposities zijn elk weekend te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 en 16.30 uur. De exposities zijn vrij te bezoeken, de koffie en thee staan klaar!

De maanden juli en augustus is de Hofboerderij gesloten.

Openingstijden

Geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 – 16.30 uur.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Hofboerderij Wateringen. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  Tweepersoons bed in een B&B met groen/grijze dekbed en een houten frame van een kas boven het bed in het Westland

  B&B Bij tante Teun

  Wij zijn Ronald en Martine en we hebben op ons gezellige stekkie achter ons woonhuis een B&B met drie kamers gerealiseerd. Ontspannen overnachten in een leuke omgeving? Dan bent u hier aan het juiste adres. De kamers zijn ruim, de badkamers mooi en het ontbijt zal u zeker smaken. Onze comfortabele kamers zorgen ervoor dat u weer helemaal tot rust komt.

  De kamers zijn ingericht met flatscreen, koelkastje en beschikken over gratis WIFI. Iedere kamer heeft eigen badkamer. Het ontbijt waarbij verschillende streekproducten worden geserveerd is een goed start van de dag. Het ontbijt serveren wij waar u wenst. Dit kan in uw kamer zijn, maar ook in de gemeenschappelijke ruimte of bij mooi weer in de tuin.

  B&B ‘Bij tante Teun’ ligt op loopafstand van het gezellige centrum van Naaldwijk, maar ook het strand is op de fiets, die u tevens bij ons kunt lenen, gemakkelijk bereikbaar.

  Openingstijden

  Wij zijn het hele jaar geopend.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar B&B Bij tante Teun. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   voorzijde van het gebouw en de oprit van het westlands museum in het westland

   Westlands Museum

   Een bezoek aan het vernieuwde Westlands museum staat garant voor een gezellig dagje Westlandse geschiedenis. Alles uit het gebied wordt er verzameld en tentoongesteld. Bovendien is de historische tuin een aanrader.

   Tentoonstelling

   De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ontstaan van Westland, een verhaal dat al begint in de tijd van de Romeinen. Extra aandacht wordt er besteed aan de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in het Westland. Aan bod komen o.a. de verschillende tuinbouwteelten, de belangrijkste typen kassen en het veilingsysteem. Weet jij wat een A-kas, kniekas of fruitmuur is? Ontdek het allemaal.

   De historische tuin

   Bij het museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. Elk jaar teelt het museum ook zogenaamde ‘vergeten groenten’, zoals bijvoorbeeld postelein, knolraap en schorseneren. De groenten en het fruit uit de tuin zijn tegen aantrekkelijke prijzen in de groentewinkel van het museum te koop.

   Bibliotheek

   In het centrum is een uitgebreide streek- en tuinbouwhistorische bibliotheek aanwezig. In deze bibliotheek zijn ongeveer 9.000 Westlands gerelateerde publicaties opgenomen.

   Het museum is nu (bijna) volledig toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

   Openingstijden

   Dinsdag t/m zondag: 13:00 – 17:00 uur

   Juli en augustus
   Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 tot 17:00 uur
   Zaterdag en zondag: 13:00 tot 17:00 uur

   Het Westlands Museum is gesloten op maandagen en officiële feestdagen.

   Vanwege coronamaatregelen dient u toegangskaarten te reserveren via de website van het museum.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Westlands Museum. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen