raam met logo van Bistro De Herberg in het Westland

Bistro De Herberg

De Herberg is een moderne bistro te ’s-Gravenzande, geroemd om onder andere de spare-ribs, steak en biefstuk van de watergrill.

Bistro De Herberg

Als u op zoek bent naar een gezellige plek om goed te dineren, dan bent u bij dit leuke restaurant in het Westland ‘De Herberg’ aan het juiste adres.

Neem een kijkje op onze website en wordt verrast door de vele leuke mogelijkheden die de Herberg kan bieden voor een gezellige avond uit of thuis!

Openingstijden

Maandag en dinsdag: gesloten
Woensdag en donderdag: 16:30 – 19:30 uur
Vrijdag t/m zondag: 16:30 – 20:00 uur

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Bistro De Herberg. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  entree van strandtent Bugaloe Beach met houten poort met de naam van Bugaloe Beach in roze letters en een grote roze Balinese parasol in het Westland

  Bugaloe Beach

  Bugaloe Beach is een hippe, trendy en gezellige strandtent in Ter Heijde.

  Bugaloe Beach

  Steak at the beach

  De internationale keuken zet tal van gerechten op de kaart, maar echt bekend is Bugaloe Beach om zijn heerlijke biefstuk. Deze is met zorg uitgekozen op basis van kwaliteit, niet de prijs.

  Bieren en wijnen

  Bugaloe schenkt de lekkerste en tofste speciaalbieren vanuit heel de wereld en de wijnen zijn met veel zorg uitgekozen en op de gerechten afgestemd.

  Groepen en partijen

  Bij Bugaloe Beach kunt u ook terecht voor een vergadering, bruiloft of receptie. Ze helpen u graag met het organiseren en plannen van uw evenement.

  Openingstijden

  In het zomerseizoen dagelijks geopend van 10.00 – 22.00 uur.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Bugaloe Beach. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   Doos gevuld met eten en folders

   LekkerUniek

   LekkerUniek en Support Your Locals Westland, delicatessen met een verhaal

   LekkerUniek is een platform voor delicatessen met een verhaal. In tijden van Corona was ‘het verhaal’ vaak anders dan normaal. Wij ondersteunen de winkeliers, horeca en verenigingen om in deze tijd te blijven voortbestaan met allerlei acties, gecentreerd vanuit ons verzorgingsgebied Westland.

   Het afgelopen coronajaar hebben we de volgende acties gedaan:

   • Verzorgen van ruim 7000 ‘LekkerUniek’ corona pakketten voor diverse organisaties waaronder lokale MKB bedrijven, netwerkclubs, overheden en scholen. Pakketten zijn samengesteld met producten van lokale ondernemers.
   • Het opzetten van een Youtube kanaal voor horecagelegenheden ter promotie van hun café of restaurant
   • Het verzorgen van SYLW (SupportYourLocalWestland) Wandeltochten voor de lokale horeca en winkeliers. Meer dan 1500 wandelaars hebben deelgenomen aan 12 wandeltochten in Westland, allemaal coronaproof
   • Organiseren van een Online Pubquiz voor het goede doel in combinatie met een SYLW Pakket voor 450 deelnemers
   • Organiseren van een online faillissement uitverkoop voor een delicatesse winkel met de opbrengst voor het goede doel
   • De oprichting en uitrol van het Terras Paspoort. Fietsen en genieten in Westland, langs 10 terrassen! De hele zomer lang! Nu in de verkoop tot 1 september aanstaande.

   Veel plezier!

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar LekkerUniek. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    houten schommel op het strand bij Strandtent De Pit inn het Westland op een zonnige dag met in de achtergrond mensen die genieten van een feestje aan het strand

    Strandtent De Pit

    Bij strandtent De Pit staan een relaxte sfeer, genieten van zon en zee, een fijn deuntje op de achtergrond en heerlijke pizza’s uit de houtoven centraal.

    Strandtent De Pit

    Hergebruik van materialen, doe het zelf  en aandacht voor natuur en milieu zijn kenmerkend voor Strandtent De Pit. Het restaurant is gebouwd van twee 40ft containers en een tiental zeecontainers en twee houten daken vormen met paviljoen. Het reilen en zeilen van De Pit gaat nog altijd gepaard met veel hulp van familie.

    Op de kaart

    Hout-oven pizza en een uitgebreide menukaart met Italiaanse gerechten, dat serveren en presenteren wij U sinds dag één. Alle gerechten worden vers klaargemaakt. Zo besteden de pizzaioli en koks veel tijd aan het deeg voor de pizza, tomatensaus, pesto maken, taarten bakken, kaas & San Daniele ham snijden of een melanzane voorbereiden.

    Voetafdruk

    Bij het samenstellen van de menukaart wordt ook rekening gehouden met het milieu. In hoeverre is het product biologisch, verantwoord en milieubelastend? Zo kiezen we bijvoorbeeld voor het gebruiken van tomaten uit de kas achter de duinen, biologische wijnen, huisgemaakte frisdranken, duurzame vis, (bruis)water uit de kraan en nemen we veel af bij de Delftse biodynamische boerderij Duyndam.

    Over De Pit

    Marleen en Mathijs runnen sinds 20212 deze strandtent, die is vernoemd naar de oma van Mathijs, Pit Boulongne.

    Openingstijden

    In het zomerseizoen dagelijks geopend van 10.00 – 00.00 uur.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar Strandtent De Pit. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     luchtfoto van de boerderij van Brasserie Oostgaag met het terras aan de voorzijde en de achterzijde van het pand in Midden-Delfland

     Brasserie Oostgaag

     Tussen Delft en Vlaardingen ligt Brasserie Oostgaag, een sfeervolle boerderij met een brasserie.

     Brasserie Oostgaag

     Vier terrassen en diverse ruimtes zijn geschikt voor elk denkbaar evenement of gelegenheid. Een unieke locatie voor een bruiloft, jubileum, verjaardag, een diner, vergadering of condoleance.

     Fiets je langs de brasserie, neem dan de gelegenheid om op één van onze terrassen een kopje koffie of een goed glas wijn te drinken, met een prachtig uitzicht over de polders.

     Openingstijden

     Maandag t/m dinsdag: gesloten
     Woensdag t/m zondag: 11:00 – 21:30 uur

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Brasserie Oostgaag. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


      houten bord bij de entree van Buijtenplaets de Vlietwoning in het Westland

      Buijtenplaets De Vlietwoning

      Historische boerderij

      De historische boerderij De Vlietwoning is de oudste boerderij van het Westland. Al in de 12e eeuw na Christus wordt gesproken over deze ontginningsboerderij. Daarna hebben veel families er gewoond. Sinds 2006 is het een Rijksmonument.

      Buijtenplaets de Vlietwoning

      De boerderij ligt op Buijtenplaets de Vlietwoning in een moderne omgeving. De boerderij en Buijtenplaets de Vlietwoning liggen tussen de Westlandse kassen en pal naast de ruggengraat van de regionale elektriciteitsvoorziening (het hoogspanningsnet TenneT
      Westerlee).

      Restauratie

      De restauratie van de Boerderij de Vlietwoning is al een jaren lopend project waarbij met zorg, inzet en vakbekwaamheid door betrokkenen aan het project is gewerkt.

      Een nieuwe toekomst

      Boerderij de Vlietwoning is eigendom van een stichting. Deze stichting zet zich in voor een nieuwe toekomst voor de boerderij én het bewaren van het erfgoed van de boerderij.

      Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning

      Een nieuw opgerichte vereniging zet zich in voor het behoud van Boerderij de Vlietwoning als Rijksmonument. De vereniging draagt zorg voor de exploitatie door onder meer het verhuur en het organiseren van culturele evenementen. Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning zorgt ervoor dat bekende en onbekende artiesten
      door middel van muziek, spel en animatie de Buijtenplaets tot een levendige plek maakt.

      Activiteiten

      Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning organiseert activiteiten in en rond de boerderij.
      Voorbeelden daarvan zijn:
      • Matinee op zondagmiddag
      • De Dorsvloer Curiosa
      • Culturele activiteiten
      • Beurzen en markten
      • Demonstraties

      Hapje en drankje

      Op Buijtenplaets de Vlietwoning staat de Hooimeid food & drinks, garant voor een lekker hapje en drankje.

      Lid worden

      U kunt lid worden van vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning. Informatie hierover vindt u
      op de website.

      Openingstijden

      Woensdag: 14 tot 16 uur
      Zaterdag: 10.30 tot 16.00 uur

      Het is mogelijk om buiten openingstijden de boerderij te bezichtigen. Scholen en bedrijven zijn daarvoor meer dan welkom. Enthousiaste vrijwilligers geven een interessante rondleiding, vertellen over de geschiedenis en bouwstijl van deze bijzondere plaats en over de families die er eens woonden.

      Verstuur een e-mail

      Verstuur een mail naar Buijtenplaets De Vlietwoning. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

       Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


       glow in the dark bowlingbaan in een metalen loods met fel gekleurde bowlingballen in entertainment center The City in het Westland

       The City Food & Fun

       The City ‘Food & Fun’ is het grootste all-in-one Entertainment Center van Zuid-Holland. Voor elke groep en elke gelegenheid zijn er spectaculaire activiteiten te vinden in het filmdecor van The City.

       Voor ‘food & fun’ kom je naar The City, de meest spectaculaire stedentrip die je ooit zult maken.

       Versla elkaar op de unieke minigolf in ons stadspark. In de metro van The City, kun je bowlen met spectaculaire special effects. Speel een potje Jeu de Boules of kijk hoe vaak je elkaar kunt raken tijdens lasergamen. Overal in The City zijn prachtige decors te vinden voor unieke foto’s zodat jullie trip naar The City voor eeuwig vastgelegd kan worden.

       Jouw personeelsfeestje, vrijgezellenfeest, teamuitje of kinderfeestje wordt gegarandeerd een groot succes. Profiteer van onze Combi Deals, dus combineer activiteiten, reserveer een tafel in de horeca en wij regelen het ultieme uitje in The City!

       Voor feesten en uitjes van groepen groter dan twintig maken we graag een arrangement op maat. Mail je wensen en ontvang binnen 24 uur een offerte.

       Openingstijden

       Dinsdag: 17:00 – 22:00 uur
       Woensdag: 13:00 – 22:00 uur
       Donderdag:  17:00 – 22:00 uur
       Vrijdag: 14:00 – 22:00 uur
       Zaterdag: 12:00 – 22:00 uur
       Zondag: 12:00 – 22:00 uur

       Maandag gesloten

       Verstuur een e-mail

       Verstuur een mail naar The City Food & Fun. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

        Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


        buitenterras van strandtent Bondi Beach Club in Monster in het Westland met gedekte tafels en een fraai Balinese teakhouten deur met snijwerk en uitzicht op zee

        Bondi Beach Club

        Bondi Beach Club is een strandtent aan het Monsterse strand waar alles en iedereen mag zijn, komen en gaan. Ouders, kinderen, honden, bruiloften, feesten en partijen.

        Een ongedwongen en ongekunstelde sfeer, dat vinden we bij Bondi Beach Club belangrijk.

        Het strand is van ons allemaal en wij geven jou een warm welkom. Je ziet ons gelijk als je de duin van strand Monster oversteekt aan jouw linkerhand.

        Onze kaart is met zorg samengesteld en bestaat uit eerlijke en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Uitgebreid dineren of een snelle hap na een dagje strand? Het kan allemaal.

        Wij zijn thuis aan het strand.

        Welkom bij Bondi Beach Club

        Openingstijden

        Van april – september dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. In de wintermaanden gesloten.

        Op zomerse dagen is het reserveren van een tafel helaas niet mogelijk.

        Verstuur een e-mail

        Verstuur een mail naar Bondi Beach Club. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

         Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


         team van Lunchroom Bijzonder poseert op hun eigen terras in het Westland

         Lunchroom Bijzonder

         Een bezoek aan Bijzonder in De Lier is altijd een klein feestje!

         Wat maakt Bijzonder zo bijzonder? Onze lunchroom is anders dan andere. Wij werken samen met mensen met een verstandelijke beperking en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen ze deelnemen aan de maatschappij.

         Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en kunnen groeien binnen een veilige en plezierige werkomgeving. Bij Bijzonder kunnen ze zich ontwikkelen in een winkel setting, in de dagbesteding, in de keuken en/of de bediening in de lunchroom en op het terras.

         Van maandag t/m vrijdag bereiden en serveren we vol enthousiasme heerlijke huisgemaakte lunchgerechten. Wij werken met verse lokale producten om onze specialiteiten nog lekkerder te maken.

         Je kunt bij ons terecht voor koffie/thee, gebak, ontbijt, uitgebreide lunch, zakelijke lunch of vergadering. Via onze broodjesservice kun je verse lunchgerechten op je werkplek of thuis laten bezorgen in regio Westland en Schipluiden.

         Wij nodigen je van harte uit voor een bijzondere ervaring in onze lunchroom in De Lier!

         Openingstijden

         Maandag t/m vrijdag: 10.00-16.00 uur.

         Op zaterdag en zondag uitsluitend geopend na reservering en/of op verzoek voor familie- feesten, themafeesten en/of voor plaatselijke acties en evenementen.

         Verstuur een e-mail

         Verstuur een mail naar Lunchroom Bijzonder. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

          Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


          trossen met rijpe rode tomaten hangend aan een tomatenplant in een kas in het Westland

          Soepfietsen in het Westland

          ‘Soepfietsen’? Een leuke en typisch Westlands manier om lokaal mooie ingrediënten bij elkaar te fietsen voor een heerlijke soep. Leuk om te doen, gezond voor lijf en leden en je maakt op een heel andere manier kennis met je omgeving en lokale producenten.

          Geschiedenis van het soepfietsen

          De geschiedenis van het soepfietsen gaat terug naar 2018. Bezoek Westland ontmoet in dat jaar Marja van der Ende. Ze vertelt dat ze gestopt is om haar boodschappen bij de supermarkt te doen. Ze rijdt voor haar dagelijkse maaltijd alleen nog langs ‘stalletjes langs de weg’ in het Westland en langs kleine leveranciers van streekproducten. Haar idee heeft ze uitgewerkt in een beweging op Facebook: Fietsen voor mijn eten. We zijn geïntrigeerd en besluiten om samen met haar ‘soepfietsroutes’ te gaan maken. Inmiddels zijn we een behoorlijk aantal soeproutes verder.

          Meefietsen of zelf fietsen

          Marja’s idee slaat aan! De online beweging groeit en mensen willen graag met haar meefietsen en haar verhaal horen. Bovendien gaan ze graag mee op ontdekkingstocht langs bijna vergeten producenten. Plekken waar nog op ambachtelijke wijze mooie (streek)producten gemaakt worden, van brood tot boter en van mooie groenten tot zelfgemaakte worst. En allemaal producten met een eigen verhaal.

          Bij het rijden van de tocht heb je de keuze om op specifieke data met Marja mee te rijden. Dit gebeurt in kleine clubjes, zodat er samen veilig gefietst kan worden. De routes gaan langs kleine lokale producenten waar ingrediënten gekocht worden voor de soep en eindigen met het samen bereiden en opeten van de soep. Er kan ook gekozen worden om de routes zelf te rijden. De routes staan op Route.nl en zijn gratis te gebruiken. De allereerste route, uit de zomer van 2018, is de courgettesoeproute. Binnen 6 maanden tijd is de route 7.500 keer bekeken op Route.nl.

          Vanwege de coronacrisis liggen de georganiseerde fietstochten op dit moment stil. Dit betekent dat er op dit moment nog geen data zijn waarop je met Marja mee kunt fietsen. We laten uiteraard weten wanneer er nieuwe data zijn. Voorlopig kun je dus best de routes op eigen gelegenheid fietsen.

          Voorfietser Marja van der Ende

          Voorfietser Marja van der Ende

          Deze soeproutes kun je deze zomer zelf fietsen

          De soeproutes zijn seizoensgebonden. In Route.nl is bij iedere soeproute aangegeven wat de beste tijd is om de route te fietsen. Wil je er deze zomer graag opuit en wil je ook gaan ‘soepfietsen’, dan zijn dit de routes die je kunt gaan fietsen:

          Courgettesoeproute

          Dit is een mooie route van 33 km lang, door tuinderslaantjes, recreatie- en duingebied en dorpskernen en langs een aantal Westlandse bezienswaardigheden. Tijdens deze mooie fietstocht kun je onderweg verse ingrediënten verzamelen voor een overheerlijke courgettesoep. Bij de route zit ook een recept van soepexpert Linda Bosman.

          Tomatensoeproute

          Tijdens de 30 km lange Tomatensoepfietsen sprokkelen we de ingrediënten voor de tomatensoep bij elkaar, door langs kleine winkeltjes, boerderijen en kwekerijen te fietsen. Op de route, door Westland en Midden-Delfland, vind je locaties waar de lekkerste streekproducten gekocht kunnen worden, rechtstreeks van de kweker en boer.

          Auberginesoeproute

          De nieuwste soeproute is de ‘Auberginesoeproute’. Deze 28 km lange route ontstond tijdens de coronacrisis, waarbij tuinders hun producten niet meer konden leveren aan restaurants in binnen- en buitenland. Deze soeproute neemt je mee langs de prachtige aubergines van Kwekerij van Luijk en langs boerderijwinkels in Midden-Delfland.