optreden van een vrouwelijke straatartiest met witte pruik en een kijkkast tijdens cultuurfestival Podium Westland in het Westland

Podium Westland

Het festival voor iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft.

Podium Westland

 Het centrum van Naaldwijk wordt elk jaar op een zaterdag in september omgetoverd tot één groot kunst- en cultuurparadijs. Met optredens, voorstellingen, exposities en workshops kan iedereen genieten van al het mooist wat het culturele veld van Westland te bieden heeft.

Kunst en cultuur voor jong en oud

Podium Westland is hét festival voor kunstliefhebbers, kunstbeoefenaars en iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft. De workshops en optredens zijn gratis en staan open voor iedereen.

Podium Westland is een activiteit van Westland Cultuurweb.

Openingstijden

Kijk voor data en tijden op de Facebook pagina van Podium Westland.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Podium Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  foto van Rolf van Koppen met twee dames staan te praten bij galerie Kunsthuis18 in het Westland met aan de muur grote schilderijen

  Kunsthuis18

  Kunsthuis18 is een veelzijdig podium voor hedendaagse beeldende kunst in Westland. Onze mooie galerie biedt 70m² expositieruimte én een ontmoetingsplek voor kunst, publiek en kunstenaars.

  Kunsthuis18

  Kunsthuis18 maakt deel uit van Stichting Beeldende Kunst Westland. Het is onze missie een zo groot en breed mogelijk publiek in Westland in contact te brengen met kunst en kunstenaars. Voorop staat dat wij steeds weer pionieren, onverwachte verbindingen en verrassende combinaties maken. Wij zijn ook van mening dat het voor een stevigere positie van de beeldende kunst in Westland van groot belang is om zowel aan professioneel werkende kunstenaars als aan jonge, talentvolle en toekomstige kunstenaars de ruimte te bieden. Voor ons kunstminnende publiek betekent dit dat het zich nog meer kan laten meevoeren door een verfrissende, verlichtende en vervreemdende kijk op de hedendaagse kunst. Met wisselende exposities biedt Kunsthuis18 voor elke kunstliefhebber wat wils.

  Openingstijden

  Geopend op zaterdag en zondag 13.30 – 16.30 uur.

  Gesloten 1e paasdag en 1e pinksterdag. Extra open 2e paasdag en 2e pinksterdag.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Kunsthuis18. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   houten bord bij de entree van Buijtenplaets de Vlietwoning in het Westland

   Buijtenplaets De Vlietwoning

   Historische boerderij

   De historische boerderij De Vlietwoning is de oudste boerderij van het Westland. Al in de 12e eeuw na Christus wordt gesproken over deze ontginningsboerderij. Daarna hebben veel families er gewoond. Sinds 2006 is het een Rijksmonument.

   Buijtenplaets de Vlietwoning

   De boerderij ligt op Buijtenplaets de Vlietwoning in een moderne omgeving. De boerderij en Buijtenplaets de Vlietwoning liggen tussen de Westlandse kassen en pal naast de ruggengraat van de regionale elektriciteitsvoorziening (het hoogspanningsnet TenneT
   Westerlee).

   Restauratie

   De restauratie van de Boerderij de Vlietwoning is al een jaren lopend project waarbij met zorg, inzet en vakbekwaamheid door betrokkenen aan het project is gewerkt.

   Een nieuwe toekomst

   Boerderij de Vlietwoning is eigendom van een stichting. Deze stichting zet zich in voor een nieuwe toekomst voor de boerderij én het bewaren van het erfgoed van de boerderij.

   Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning

   Een nieuw opgerichte vereniging zet zich in voor het behoud van Boerderij de Vlietwoning als Rijksmonument. De vereniging draagt zorg voor de exploitatie door onder meer het verhuur en het organiseren van culturele evenementen. Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning zorgt ervoor dat bekende en onbekende artiesten
   door middel van muziek, spel en animatie de Buijtenplaets tot een levendige plek maakt.

   Activiteiten

   Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning organiseert activiteiten in en rond de boerderij.
   Voorbeelden daarvan zijn:
   • Matinee op zondagmiddag
   • De Dorsvloer Curiosa
   • Culturele activiteiten
   • Beurzen en markten
   • Demonstraties

   Hapje en drankje

   Op Buijtenplaets de Vlietwoning staat de Hooimeid food & drinks, garant voor een lekker hapje en drankje.

   Lid worden

   U kunt lid worden van vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning. Informatie hierover vindt u
   op de website.

   Openingstijden

   Woensdag: 14 tot 16 uur
   Zaterdag: 10.30 tot 16.00 uur

   Het is mogelijk om buiten openingstijden de boerderij te bezichtigen. Scholen en bedrijven zijn daarvoor meer dan welkom. Enthousiaste vrijwilligers geven een interessante rondleiding, vertellen over de geschiedenis en bouwstijl van deze bijzondere plaats en over de families die er eens woonden.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Buijtenplaets De Vlietwoning. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    poster van een een muziekmiddag bij De Tuinderij in het Westland met coverbands die muziek spelen uit de jaren 60, 70, 80 en 90

    De Tuinderij

    In onze escaperooms staat een calamiteit centraal. Van het ontsnappen van gevaarlijke stoffen tot explosies. Op deze manier kan je gezinsuitjes, bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teambuilding of communicatietraining direct in de praktijk brengen! We hebben twee escaperooms: De Ramp en De Kwekerij.

    AC Escape

    AC Opleidingen is een opleidingscentrum met veiligheidsopleidingen voor bedrijven en particulieren. Sinds oktober 2020 hebben ze twee escaperooms ontwikkeld die passen binnen dit concept. Deze escaperooms gaan ze gebruiken in de opleidingen, maar gaan zijn ook te boeken als uitje.

    De Ramp

    In Naaldwijk heeft er een explosie plaatsgevonden. Veel panden in de omgeving zijn beschadigd en er zijn veel slachtoffers te betreuren. De hulpdiensten zijn in grote getalen aanwezig. Het laboratorium in Naaldwijk is ook beschadigd en de situatie aldaar is kritisch. In het laboratorium ligt een vaccin voor een ziekte en dit vaccin moet veilig gesteld worden. Het is dus van groot belang dat binnen afzienbare tijd de situatie in het lab onder controle komt en het vaccin aan de koerier wordt meegegeven.

    Er wordt een beroep gedaan op jou als burger om naar het lab te gaan en het vaccin binnen een uur aan de koerier mee te geven!

    De Kwekerij

    Het begint allemaal met een buurjongen die tijdens een potje voetbal zijn bal per ongeluk over de schutting bij meneer Zwinkels schopt. De jongen roept en klopt op de deur van meneer Zwinkels, maar hij krijgt geen reactie. De jongen denkt dat er iets ergs is gebeurd met meneer Zwinkels en vraagt jullie om hulp. Aan jullie de taak om te kijken hoe het met meneer Zwinkels gaat en om de bal terug te halen…

    Je gaat naar binnen en komt in de tuin van meneer Zwinkels terecht. Al snel kom je erachter dat meneer Zwinkels niet is wie hij lijkt… kom jij weer zo snel mogelijk naar buiten?

    Escaperoom reserveren

    Beide escaperooms zijn het leukst van 4 – 6 personen vanaf 12 jaar. Na overleg zijn kleinere groepen of jongere deelnemers ook denkbaar.
    Reserveren via 0174-643215. Eventueel ook op zondag open.

    Binnenkort kan je deze spannende Escaperoom boeken. Meer informatie volgt!

    Openingstijden

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar De Tuinderij. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     Vooraanzicht van de statige pand van de Hofboerderij in het Hofpark in Wateringen in het Westland

     Hofboerderij Wateringen

     De Culturele Raad/Hofboerderij is een stichting die allerlei activiteiten organiseert op het gebied van kunst en cultuur met als doel het culturele leven in de dorpskernen Wateringen en Kwintsheul te bevorderen.

     HOFBOERDERIJ WATERINGEN

     Daartoe worden in de Hofboerderij ( rijksmonument) , centraal gelegen in het Wateringse Hofpark, exposities, filmvoorstellingen, concerten, lezingen en cursussen georganiseerd. De Hofboerderij is goed toegankelijk voor mindervaliden, beschikt over E bike oplaadpunten en een ruime parkeergelegenheid.

     De maandelijks wisselende exposities zijn elk weekend te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 en 16.30 uur. De exposities zijn vrij te bezoeken, de koffie en thee staan klaar!

     De maanden juli en augustus is de Hofboerderij gesloten.

     Openingstijden

     Geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 – 16.30 uur.

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Hofboerderij Wateringen. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


      bootje met mensen aan boord vaart langs bunkers tussen de glazen kassen in het Westland

      Bunkers in het Westland

      In Westland liggen nog een aantal bunkers van de Tweede Wereld Oorlog verscholen in het landschap. Benieuwd welke bunkers je kunt bezichtigen?

      Bunkers in het Westland

      Een groot gedeelte van het Westland waaronder het hele dorp ‘s-Gravenzande lag in de Tweede Wereld Oorlog binnen “Vesting Hoek van Holland”. Rondom deze vesting lagen allemaal bunkers, tankgrachten en versperringen. In het Westland lagen twee verschillende hoofdkwartieren van de Vesting waaronder één in het Staelduinse Bos. Op dit moment zijn er nog steeds allemaal bunkers verscholen in het landschap.

      Bunker bezoeken

      Wil je een bunker in Westland bezoeken? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden, met en zonder een museumgids of tijdens een boottocht over de tankgracht. Tevens is er een speciaal educatie programma gemaakt: “sporen van oorlogen” , interessant voor de lagere scholen in de regio. Voor meer info kijk op de site www.vestinghoekvanholland.nl

      Vesting Hoek van Holland

      “Vesting Hoek van Holland” is een initiatief van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum en het Atlantikwall-museum. Beide musea zijn al jaren actief in het Westland en hebben hun krachten gebundeld. Deze gezamenlijke site is in samenwerking met diverse andere partijen gemaakt om bunkers, de tankgracht en de directe omgeving onder aandacht te brengen, samenhang aan te tonen en toeristen duidelijk te informeren.
      Bekijk www.vestinghoekvanholland.nl voor locaties en openingstijden van bunkers in Westland.

      Openingstijden

      Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

      Verstuur een e-mail

      Verstuur een mail naar Bunkers in het Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

       Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


       jonge danseressen in zwart-witte kleding treden op tijdens een festival van Westland Cultuurweb in het Westland

       Westland Cultuurweb

       Westland Cultuurweb organiseert jaarlijks festivals, evenementen en andere overkoepelende activiteiten.

       Westland Cultuurweb

       Westland Cultuurweb is de netwerkorganisatie voor kunst, cultuur en educatie in de gemeente Westland!

       Doel van de activiteiten van Westland Cultuurweb is kunst en cultuur beschikbaar en bereikbaar maken voor zoveel mogelijk Westlanders. Dat doen ze door kinderen en jongeren binnen het onderwijs hun talenten te laten ontdekken en hun creativiteit te ontwikkelen. Door hen buiten school te stimuleren hun passie voort te zetten – alleen en samen met anderen. Door het rijke culturele leven in het Westland zichtbaar te maken. En dat doen ze door al die Westlanders die van huis uit of door hun situatie niet gemakkelijk met kunst en cultuur in aanraking komen te helpen hun creatieve weg te vinden.

       Activiteiten

       Ze verrijken het culturele leven met de organisatie van festivals, evenementen en andere overkoepelende activiteiten. Jaarlijks organiseert Cultuurweb Podium Westland: het feestelijke festival waar heel cultureel Westland zich presenteert met optredens, concerten en workshops voor jong en oud. Én het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland, waar jonge talenten de kans wordt gegeven op te treden en ervaring op te doen in een professionele setting. Hiernaast wordt er samen met Bibliotheek Westland en WestlandTheater De Naald het Lezersfeest georganiseerd. Ook zijn er initiatieven zoals o.a. een Westlandse Slagwerkdag en het Westland Saxofoon Festival.

       Daarnaast vergroten ze de bereikbaarheid van alle culturele activiteiten in het Westland. De culturele uitagenda en de cursusagenda zijn te vinden op de website van Westland Cultuurweb.

        

       Openingstijden

       Kijk op de website van Westland Cultuurweb voor de tijden van alle evenementen.

       Verstuur een e-mail

       Verstuur een mail naar Westland Cultuurweb. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

        Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


        kunstwerk met bomen en landschap van kunstenaar van Kunstenaarscollectief WIT

        Kunstenaarscollectief WIT

        WIT is een kunstenaarscollectief van professioneel werkende kunstenaars uit Westland en de regio die thuis zijn in veel disciplines.

        Kunstenaarscollectief WIT

        WIT heeft als uitgangspunt om de beeldende kunst onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Interactie tussen belangstellenden, de gemeente en kunstenaars staat voorop en kan leiden tot interessante initiatieven. Het collectief is ook het aanspreekpunt als het gaat om initiatieven op het gebied van beeldende kunst in het Westland.
        WIT geeft op verzoek van gemeenten, bedrijven, scholen, instellingen en kunstliefhebbers advies over de projectaanpak van initiatieven op het gebied van beeldende kunst. Omdat een breed palet aan kunstenaars lid is van het collectief zijn wij prima in staat om uiteenlopende kunstprojecten te realiseren, zoals b.v. kunst in de openbare ruimte. In 2018 telt WIT 19 leden.

        Activiteiten

        Vanuit WIT worden door kunstenaars verschillende activiteiten georganiseerd. Een daarvan is een wandeling langs beeldende kunstwerken in ‘s-Gravenzande.

        De ateliers van WIT bevinden zich in de Kunstgarage

        Openingstijden:
        Bel of mail voor een rondleiding in het atelier of een wandeling langs kunstwerken.

        Openingstijden

        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

        Verstuur een e-mail

        Verstuur een mail naar Kunstenaarscollectief WIT. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

         Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


         spandoek bij de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck tijdens Open Monumentendag in het Westland

         Stichting Monumentaal Westland

         Stichting Monumentaal Westland organiseert sinds 2014 activiteiten die met de promotie van monumenten te maken hebben, zoals Open Monumentendag.

         Open Monumentendag

         Stichting Monumentaal Westland organiseert jaarlijkse de Open Monumentendag binnen de gemeente Westland. Dit doen ze met een groep van 15 enthousiaste vrijwilligers, die elk een deelgebied coördineren. Op de dag zelf – elke 2e zaterdag in september – zijn er ruim 300 mensen actief om meer dan 30 monumenten in het Westland in het zonnetje te zetten. Dit zijn eigenaren, rondleiders, gastvrouwen en heren, sprekers, muzikanten en toneelspelers.

         Activiteiten

         Daarnaast ondersteunt de stichting activiteiten die met de promotie van monumenten te maken hebben, zoals rondleidingen, fiets- en vaarroutes en het uitgeven van publicaties. Nieuw is de monumentenroute op izi.travel.

         Westlandse Monumenten

         Gemeente Westland heeft 60 rijksmonumenten en ruim 200 gemeentelijke monumenten. We noemen een bouwwerk een monument als het betekenis heeft voor onze cultuurhistorie. Vaak is ook het interieur waardevol. Dit maakt ze uniek en onvervangbaar. Het zijn meestal ware kunstwerken, of het nu een woning, een kerk, een raadhuis, een molen of een school is. De monumenten zijn interessant voor Westlanders en voor toeristen om zo een beeld krijgen van ons rijke verleden.

         Bekijk de monumenten op de website.

         Openingstijden

         Stichting Monumentaal Westland organiseert de Open Monumentendag in het Westland in het 2e weekend van september. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Monumentaal Westland.

         Verstuur een e-mail

         Verstuur een mail naar Stichting Monumentaal Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

          Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


          optreden van een dameskoor op een podium tijdens het Westland Korenfestival in het Westland

          Het Westland Korenfestival

          Het Westland kent een rijkdom aan koren en zo ontzettend divers. Dat de Westlander graag zingt – het liefst met elkaar – spreekt boekdelen. Dit kun je allemaal beluisteren op het Westland Korenfestival!

          Het Westland Korenfestival

          Nederland telt zo’n 1,7 miljoen koorzangers. Daarmee is zingen populairder dan voetballen. Zingen is fijn, je wordt er vrolijk van!

          Waar wordt gezongen, daar gebeurt wat!

          Op zaterdag 21 september 2019 wordt de 11e editie van het jaarlijks korenfestival gehouden. Het centrum van Naaldwijk zal in het teken staan van de muziek van en gezongen door koren. Een groot aanbod en tal van genres zullen vertegenwoordigd zijn. Niet alleen de Westlandse koren zullen hun opwachting maken, maar er zullen ook koren van buiten onze regio zijn. We horen de bekende zeemansliederen, we gaan dansen op de pop- en rocksongs, meezingen met het levenslied er is voor ieders smaak een koor!

          Meer informatie

          Het Westland Korenfestival werd in 2009 voor het eerst werd georganiseerd door een groep koren vrienden. De basis werd gelegd door 5 mannen met een bezetting van 12 deelnemende koren. Deze basis was goed en het korenfestival groeide en groeide: in omvang; in kwaliteit, in professionaliteit en vooral in populariteit. In 11 jaar tijd is het korenfestival voor wat het nu is: het enige grote outdoor korenfestival in de hele regio.

          Bekijk het programma op de website.

          Het Westland Korenfestival vindt plaats op zaterdag 21 september 2019 en is op verschillende locaties in Naaldwijk.
          www.westlandkorenfestival.nl

          Openingstijden

          Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

          Verstuur een e-mail

          Verstuur een mail naar Het Westland Korenfestival. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

           Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen