Syl's Puur Genieten

Syl’s Puur Genieten produceert ambachtelijke, huisgemaakte en smaakvolle streekproducten.

Te denken valt aan (h)eerlijke fruitjams, chutneys, 100% pure sappen, curds, pasta- en dessertsauzen, soepen, Westlandse eierroom, Westlandse chocolade eierroom en Westlandse boerenjongens. Per seizoen varieert het assortiment.

Syl’s Puur Genieten producten zijn op ambachtelijke wijze huisgemaakt en bevatten geen kunstmatige toevoegingen zoals kleur-, geur- of smaakstoffen. De producten bevatten liefst zo min mogelijk toegevoegde suiker. Ook wordt er gewerkt met onbespoten en milieubewust geteeld fruit en groente van eigen bodem en ingrediënten uit de streek.

Lekker uit de streek

Openingstijden

Vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Syl’s Puur Genieten. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  twee fietsers op de rug gezien op het fietspad door de duinen in het Westland met links glazen kassen en rechts begroeide duinen

  Ontdek de regio Westland met de leukste fietsroutes voor de e-bike

  Deze routes zijn extra leuk met een elektrische fiets! Waarom? Ze zijn lekker lang en hebben een grote diversiteit aan bezienswaardigheden in de regio.

  Waarom zijn deze routes nou zó bijzonder?

  Tijdens de Meimaand Fietsmaand laten we zien dat Westland én de regio een enorm divers gebied is. Het ene moment fiets je door een Glazenstad van kassen en het andere moment over een heerlijk lang fietspad door de duinen. Je ontdekt verschillende bijzondere natuurgebieden, kunt streekproducten ervaren, de waterwegen bekijken terwijl je boten aan het spotten bent, de hoogtepunten uit de Gouden Eeuw bewonderen in steden als Delft en Maassluis of fietsen combineren met leuke overtochten met pontjes.

  Ken je deze 4 fietsroutes al?

  1. Streekproductenroute

  Deze streekproductenfietsroute (77km) gaat door vijf verschillende gemeenten: Hoek van Holland, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Westland. Deze route kun je beginnen het een lege maag, want onderweg maak je kennis met bijzondere streekproducten. Je kunt onder andere druiven en aardbeien proeven en vele andere producten bij de stalletjes langs de weg.

  2. Waterroute

  Nederland en water zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Dus waarom niet een geweldige fietsroute met ál het schoon en de bezienswaardigheden die water heeft te bieden? Zuid-Holland is een zeer waterrijke provincie en dat komt goed naar voren tijdens deze fietsroute (66km).

  3. Gouden Eeuw Route

  Tijdens deze fietsroute (42km) worden alle hoogtepunten uit de Gouden Eeuw uitgelicht. Je fietst via Delft, Midden-Delfland en Maassluis waar je talloze monumentale gebouwen en belangrijke plekken kunt aanschouwen.

  4. Vijf Pontjes Route

  Zoals de naam al aanduidt, tijdens deze fietsroute (68km) kom je langs vijf verschillende pontjes. Met 68 fietskilometers en 10 vaarkilometers ontdek je de schoonheid van deze waterrijke Hoek.

  E-bike oplaadpunten

  Help, een lege accu! Geen zorgen. Je kunt op verschillende locaties in Westland je elektrische fiets opladen. Bekijk de fietsoplaadpunten op de website van Sparta of Fietsnetwerk.


  Marja van der Ende poseert met haar fiets voor een stalletje met streekproducten uit het Westland

  Fietsen voor m'n eten Westland

  Fiets langs de stalletjes in Westland en je hoeft niet meer langs de supermarkt. De producten zijn vers van de kweker, gezond en betaalbaar!

  Fietsen voor m’n eten Westland

  In augustus 2017 startte Marja van der Ende met de Facebookgroep ‘Fietsen voor m’n eten – Westland’ om adressen van stalletjes op tuinderslaantjes en boerenweggetjes, van 24/7 automaten bij kwekerijen en van kleine streekwinkels te verzamelen. Sindsdien heeft zij haar dagelijkse boodschappen niet meer in de supermarkt gedaan. Het Westland is dé regio waar dit volgens haar mogelijk is. De regiokaart met inmiddels meer dan 250 adressen is te vinden op de website van Fietsen voor m’n eten.

  Fiets je een keer mee?

  Regelmatig organiseert Marja soepfietstochten. Daarbij fiets je de ingrediënten van de soep bij elkaar bij stalletjes langs de weg en krijg je een kijkje. Na afloop van de fietstocht wordt de soep gezamenlijk bereid en opgegeten. Eerdere soepfietstochten die Marja maakte zijn CourgettesoepfietsenTomatensoepfietsen en Snertfietsen, Pompoensoepfietsen en Auberginesoepfietsen.

  De geplande soepfietstochten vind je ook op de website van Fietsen voor m’n eten.

  Zelf soepfietsen

  Lukt het je niet om een keer met Marja mee te fietsen, fiets dan zelf de route. Je vindt verschillende soepfietsroutes nl. ook op Route.nl, de gratis fietsapp. Zo kun je toch op pad en lokaal je ingrediënten bij elkaar fietsen.

  Openingstijden

  Kijk voor de openingstijden van alle verkooppunten die Fietsen voor m’n eten in kaart heeft gebracht, en voor de georganiseerde fietstochten, op de website van Fietsen voor m’n eten.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Fietsen voor m’n eten Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   paarse hangplant bij de entree van tuincentrum de Zonnebloem in het Westland

   Tuincentrum de Zonnebloem

   Geniet elk seizoen van de mooiste bloemen en planten! Bezoek de kas van Tuincentrum de Zonnebloem en geniet van een bloemenzee en prachtige planten.
   De Zonnebloem is een kwekerij gespecialiseerd in tuinplanten en snijbloemen, van zowel zomer en winter planten. In de periode half maart t/m december is de winkel/tuincentrum in onze kwekerij geopend.

   Tuincentrum de Zonnebloem staat voor een ambachtelijke teeltwijze, een gastvrij onthaal op de kwekerij, waar u zeker om advies kunt vragen. En een fantastische bloei van de planten dankzij de topproducten van Tuincentrum de Zonnebloem. Ze lachen en stralen, de royale zomerbloeiers. Met hun opvallende rijke bloei zijn ze een ware verrassing in uw tuin, op uw terras of  balkon. Eenjarige planten, helemaal overvol met bloemen in alle denkbare kleurschakeringen.

   Voor elk seizoen

   U geniet ervan in het voorjaar, de zomer en zelfs de herfst. En met de gemakkelijke inplantservice heeft u gelijk kant en klare bakken, die opgekweekt zijn in de warme kas. Bakken met een waterreservoir onder in de pot. Minder gieten, meer genieten. In mei en juni en juli is het zeker een aanrader om dit tuincentrum eens te bezoeken, een prachtige bloemenzee in de kas.

   Vanaf de herfst hebben we winterbestendige planten, zoals bloeiende violen de hele winter door. Maar ook het heide mag in de winter niet ontbreken. In de december maand kunt u bij ons terecht voor de sfeervolle Kerst.

   Kerstbomen

   Echte kwaliteit Kerstbomen (Nordmannen) in diverse maten, maar ook voor de sfeervolle kerststukjes bent u hier aan het goede adres.

   Kom, Zie  & Beleef!

   Openingstijden

   Half maart t/m december:
   Maandag tm vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur
   Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

   *In mei ook op zondag van 11.00 tot 17.00 uur

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Tuincentrum de Zonnebloem. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    kaasmeester Ricard voor een schap vol met goudgele kazen in het Westland

    Kaasmeester Richard

    Kaasmeester Richard is een echte kaasspecialist. In 2009 startte hij zijn eerste kaaswinkel in Utrecht, maar nu is hij weer terug in Westland met een nieuwe kaaswinkel!

    Hollandse kazen bij Kaasmeester Richard

    Op vrijdag 19 mei 2017 opende de winkel van Kaasmeester Richard in het nieuwe winkelcentrum het Hart van ‘s-Gravenzande. Kaasmeester Richard verkoopt topkwaliteit Hollandse kaas, heerlijke buitenlandse kaas en bijbehorende verse nootjes. Daarnaast verkoopt hij wijn én Westlands Bier! “Ook wil ik volgend jaar de uitdaging aangaan met de wedstrijd Beste Kaasspeciaalzaak van Nederland!”

    Tip: proef oude de Breeje Durp kaas!

    Over Kaasmeester Richard

    De Westlandse Richard is een echte kaasspecialist. In 2009 startte hij zijn eerste kaaswinkel in Utrecht. Hier ontwikkelt hij zijn vakkennis. Hier is het idee gegroeid voor de eigen formule van Kaasmeester Richard. De naam insinueert het niveau tenslotte, hij werkt graag op topniveau! Buiten zijn winkel om is Richard actief bij een aantal ondernemerscollectieven en bestuurslid bij het Vakcentrum Food en Delicatessen in Woerden. Voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel heeft het Vakcentrum een unieke certificering ontwikkeld. Hiermee kunnen ze aan klanten laten zien dat ze tot de betere foodspecialiteitenwinkels van Nederland behoort. En dat ze continu aandacht besteden aan zaken als kwaliteit, hygiëne, MVO en de geldende wet- en regelgeving. “Dit certificaat had ik in Utrecht en hoop ik op zeer korte termijn in ‘s-Gravenzande ook weer te hebben hangen.”, vertelt hij.

    Openingstijden

    Iedere dag vanaf 08.30 uur. Zondag gesloten.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar Kaasmeester Richard. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     foto van kinderkleding en schoenen van Shoeby Kids Naaldwijk in het Westland

     Shoeby Kids Naaldwijk

     Shoeby Kids Naaldwijk is de enige Shoeby kinderkleding winkel in Nederland. Met stoere en hippe kleding en leuke accessoires voor kids! (maat 92 t/m 176).

     Shoeby Kids Naaldwijk organiseert ook gave modeshows, kinderfeestjes of leuke fotoshoots.

     Openingstijden

     Maandag van 13.00 tot 17.30 uur.
     Dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 17.30 uur.
     Vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur.
     Zaterdag van 09.30 tot 17.00
     Zondag van 12.00 tot 17.00 uur*
     *elke laatste zondag van de maand

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Shoeby Kids Naaldwijk. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


      bezoekers aan Kom in de Kas Westland lopen door een kas met planten in het Westland

      Kom in de Kas Westland

      Kom in de Kas Westland is een evenement waarbij iedereen kan zien wat er in de kassen gebeurt. Kom je langs in het eerste weekend van april?

      Kom in de Kas

      Tijdens het landelijke evenement Kom in de Kas openen glastuinbouwbedrijven hun deuren om de consument te laten zien wat er in een kas groeit en bloeit. Bezoekers kunnen ruiken, zien en proeven van de producten uit de kas.

      Kom in de Kas Westland

      Het zal plaats vinden op zaterdag 4 april en zondag 5 april 2020. De kwekerijen, met zowel groenten, bloemen als potplanten, zullen de bezoekers verbaasd doen staan wat de Nederlandse Glastuinbouw presteert, waarbij gezond, duurzaamheid en vernieuwing belangrijke thema’s zijn. De kwekers geven deze dagen voorlichting aan het publiek hoe er op een verantwoorde manier producten gekweekt worden van een hoge kwaliteit. Kortom het evenement Kom in de Kas is er om de consument te laten zien wat er in de kassen gebeurd.

      In 2020 staan tuinbouwbedrijven in De Lier in het voetlicht. Elf tuinbouwbedrijven aan Sint Aechtenland, de Hoefweg, de Hooflaan, de Oudecampsweg zullen bezoekers welkom heten.

      Parkeren

      Het evenement is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Bezoekers kunnen de auto parkeren bij bloemenveiling RoyalFloraHolland en worden per pendelbus naar het gebied gebracht. Alle informatie is te vinden op: www.komindekaswestland.nl.

      Kom in de Kas Westland

      In 2020 vindt dit evenement plaats aan het Sint Aechtenland in De Lier

      Openingstijden

      Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

      Verstuur een e-mail

      Verstuur een mail naar Kom in de Kas Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

       Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


       ruime en lichte winkel van Ter Laak Orchids in het Westland gevuld met de orchideeën en phalaenopsis

       Kwekerij Ter Laak Orchids

       Bij kwekerij Ter Laak Orchids verkopen ze in de orchideeënwinkel superverse orchideeën, direct uit de kas!

       Orchideeën bij Ter Laak

       De orchideeën van familie Ter Laak komen direct uit de kas en zijn daardoor supervers! De meest bijzondere soorten, kleuren en vormen zie je hier voorbij komen. Phalaenopsis, Meanders, Vanda’s, boeketjes; het assortiment is ongekend. Naast een ruime keuze aan orchideeën is er ook een mooie selectie aan sierpotten, vazen en decoratiematerialen. Hiermee maken de stylisten de mooiste arrangementen, geheel naar jouw wensen. Hierdoor kun je in de winkel altijd naar eigen smaak slagen. Leuk voor jezelf of als cadeau voor familie, vrienden en/of zakenrelaties.

       Orchideeënwinkel

       Een bezoek aan de orchideeënwinkel is een beleving op zich. Onder het genot van een kopje koffie kun je hier genoeg inspiratie opdoen. Daarnaast kun je vanuit de winkel een deel van de kwekerij van familie Ter Laak zien. Een indrukwekkend gezicht, die overweldigende zee van orchideeën.

       Openingstijden

       Maandag: 9.00 – 17.00 uur
       Dinsdag: 9.00 – 17.00 uur
       Woensdag: 9.00 – 17.00 uur
       Donderdag: 9.00 – 17.00 uur
       Vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
       Zaterdag: 9.00 – 14.00 uur

       Verstuur een e-mail

       Verstuur een mail naar Kwekerij Ter Laak Orchids. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

        Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


        groen tuin met pergola en grote struiken en heggen in het Westland

        Groei & Bloei Westland

        Groei & Bloei Westland is een plaatselijke afdeling van Groei & Bloei en organiseert cursussen en workshops op het gebied van tuinieren en bloemschikken.

        Groene activiteiten

        Door het jaar heen vinden er vier thema-avonden plaats, waar de meest uiteenlopende groenonderwerpen de revue passeren. Deskundige sprekers delen er hun kennis met de aanwezigen. De avonden vinden doorgaans plaats op de tweede of derde woensdagavond van de maand in de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan in Naaldwijk. Ook organiseert afdeling Westland bloemschikdemonstraties rond Kerst en Pasen.

        Als tuinieren je hobby is

        Overige activiteiten

        Afdeling Westland organiseert verder excursies, tuinreizen, fiets- en wandeltochten en is aanwezig bij groen-gerelateerde evenementen. Tijdens de Nationale Tuinweek laat de afdeling zich eveneens niet onbetuigd. Alle activiteiten zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden, behalve indien anders staat vermeld! Het programma van Groei & Bloei Westland is te vinden op de website.

        Openingstijden

        Groei & Bloei heeft geen vaste openingstijden. We komen bij elkaar tijdens workshops en cursussen. Bekijk de agenda van Groei & Bloei voor de tijden.

        Verstuur een e-mail

        Verstuur een mail naar Groei & Bloei Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

         Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


         bijenkassen van Natuurlijk Westland in het Westland

         Natuurlijk Westland

         Ontdek bij Natuurlijk Westland waarom honingbijen zo belangrijk zijn, maar ontdek ook wat voor lekkers je allemaal van honing kunt maken.

         Natuurlijk Westland

         Sinds 1 mei 2014 hebben Gerrit & Astrid een (honing)winkel geopend. “Met onze sfeervolle en gezellige winkel willen wij het nut en noodzaak van bijen en hun natuurlijke producten bij een breder publiek onder de aandacht brengen.” Je kunt hier in alle rust een kopje koffie drinken, de bijenstal zien, de winkel bezoeken en de honing proeven. U proeft dan honing zoals honing hoort te zijn.

         Bij Natuurlijk Westland vertellen ze graag het verhaal van de bijenvolken, hun zuivere harmonie waarin zij leven en de prachtige producten die zij in de natuur vinden. “Wij kijken daar met verwondering en respect naar.” Heeft u interesse in het verhaal? Meld u dan aan met een groep(je) mensen. Onder het genot van koffie/thee of een sapje, vertellen Gerrit en Astrid over de wonderlijke wereld van de bijen.

         Rustpunt voor fietsers

         Natuurlijk Westland ligt gelegen in een natuurlijke omgeving bij de ‘Plas van alle Winden’, in een buitengebied van Naaldwijk. De veranda en het terras van Natuurlijk Westland zijn een goed rustpunt voor wandelaars en fietsers die natuurgebied Poelzone bezoeken. De Poelzone loopt vanaf het Monsterse duin naar de ‘Plas van alle winden’ en in de toekomst wordt dat door getrokken via de Heenweg naar het Staelduinse Bos.

         Imkerij de Werkbij

         De Werkbij is een imkerij met een verhaal. In de imkerij leert iedereen geduldig zijn, want bijen laten zich niet sturen. Werken met bijen maakt je rustig. De zuivere harmonie van een gezond bijenvolk brengt tot verwondering en respect.

         Openingstijden

         Donderdag en vrijdag: 10.00 – 17.00u

         Zaterdag: 10.00 – 16.00u

         Komt de openingstijd u niet uit? Maak gerust een afspraak voor een ander tijdstip, bel 06-31949031.

         Verstuur een e-mail

         Verstuur een mail naar Natuurlijk Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

          Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen