Deze routes zijn extra leuk met een elektrische fiets! Waarom? Ze zijn lekker lang en hebben een grote diversiteit aan bezienswaardigheden in de regio.

Waarom zijn deze routes nou zó bijzonder?

Tijdens de Meimaand Fietsmaand laten we zien dat Westland én de regio een enorm divers gebied is. Het ene moment fiets je door een Glazenstad van kassen en het andere moment over een heerlijk lang fietspad door de duinen. Je ontdekt verschillende bijzondere natuurgebieden, kunt streekproducten ervaren, de waterwegen bekijken terwijl je boten aan het spotten bent, de hoogtepunten uit de Gouden Eeuw bewonderen in steden als Delft en Maassluis of fietsen combineren met leuke overtochten met pontjes.

Ken je deze 4 fietsroutes al?

1. Streekproductenroute

Deze streekproductenfietsroute (77km) gaat door vijf verschillende gemeenten: Hoek van Holland, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Westland. Deze route kun je beginnen het een lege maag, want onderweg maak je kennis met bijzondere streekproducten. Je kunt onder andere druiven en aardbeien proeven en vele andere producten bij de stalletjes langs de weg.

2. Waterroute

Nederland en water zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Dus waarom niet een geweldige fietsroute met ál het schoon en de bezienswaardigheden die water heeft te bieden? Zuid-Holland is een zeer waterrijke provincie en dat komt goed naar voren tijdens deze fietsroute (66km).

3. Gouden Eeuw Route

Tijdens deze fietsroute (42km) worden alle hoogtepunten uit de Gouden Eeuw uitgelicht. Je fietst via Delft, Midden-Delfland en Maassluis waar je talloze monumentale gebouwen en belangrijke plekken kunt aanschouwen.

4. Vijf Pontjes Route

Zoals de naam al aanduidt, tijdens deze fietsroute (68km) kom je langs vijf verschillende pontjes. Met 68 fietskilometers en 10 vaarkilometers ontdek je de schoonheid van deze waterrijke Hoek.

E-bike oplaadpunten

Help, een lege accu! Geen zorgen. Je kunt op verschillende locaties in Westland je elektrische fiets opladen. Bekijk de fietsoplaadpunten op de website van Sparta of Fietsnetwerk.