beginnende kitesurfers oefenen bij de Zandmotor in ondiep watern bij Strandopgang Molenslag in het Westland

Slag Watertoren

Slag Watertoren

foto: Bezoek Westland

Slag Watertoren

Op dit strand heb je een waanzinnig uitzicht over de Zandmotor. Het is tevens een geliefde plek voor vele (beginnende) kitesurfers, omdat het ondiep water is. Daarnaast bevindt zich aan de rechterkant van de standopgang een naaktstrand (vanaf strandpaal 108,50).

Slag Molenslag

Slag Molenslag ligt in duingebied Solleveld. Het is een prachtig gebied om te wandelen op de grens van Den Haag en het Westland.

Bereikbaarheid

Slag Watertoren is net als het Schelpenpad ook alleen op de fiets of al wandelend goed bereikbaar. Het strand is per auto vrijwel onbereikbaar (2 km lopen). Er zijn fietsparkeerplekken aanwezig.


Danny Taheij

Kust

foto: Danny Taheij

Danny is een fantastische natuurfotograaf en bijna elke dag aan de Westlandse kust te bekennen. Hij vertelt je graag over zijn passie!

Over Danny

Ik ben Danny Taheij, 44 jaar en een natuurfotograaf. Mijn passie voor de natuur is begonnen in mijn jeugd, ik heb het altijd al heerlijk gevonden om in de natuur te zijn, er is namelijk altijd van alles te beleven!

Mijn ouders zijn ook natuurliefhebbers en namen ons vroeger al mee naar het strand. De hond mocht ook vaak de hond mee! Ik vond het als kind heerlijk om met het zand te spelen, maar schelpen zoeken vond ik het leukst van zeesterren, schelpen tot grote slakkenhuizen!

Mijn grootste passie heb ik voor de kust, de kust van Westland loopt van Kijkduin tot en met Hoek van Holland, hierin heb je mooie duinen, natuurgebied Solleveld, de Dixhoorndriehoek, de Zandmotor, natuurgebied de Banken, het strand en nog veel meer.

De Banken is mijn favoriete plek, hier zijn veel vogels te vinden!

Bij de Banken zijn er vogels die er jaarrond leven, maar ook trekkende vogels die komen eten en weer gaan. Ik vind dat mooi om vast te leggen in foto’s.

Als ambassadeur van De Zee Kust Westland ben ik veelvuldig te vinden aan onze mooie kust, van zonsopkomsten tot zonsondergangen, vogels en andere flora en fauna, maar ook met stormen!

Bekijk mijn foto’s wekelijks op Twitter.

Profielfoto: Thierry Schut

Stel je vraag


  Slag Arendsduin

  Welkom op Slag Arendsduin

  Een leeg strand met prachtig duinlandschap

  Om Slag Arendsduin in ‘s-Gravenzande te bereiken, fiets je een stuk door het prachtige duinlandschap van het Westland naar het strand. Het strand is heerlijk rustig en er bevinden zich geen strandtenten. Breng een picknickmand en een handdoek mee en kom tot rust. Honden zijn hier toegestaan.

  Arendsduin

  Ontdek de rust en de ruimte van Slag Arendsduin. Je moet wat moeite doen om hier te komen, maar dan kan je ook echt genieten van een rustig strand, waar je een heerlijk rustig plekje voor jezelf kunt vinden. Picknickmand mee en je hebt een fijne ouderwetse stranddag.

  Bereikbaarheid

  Slag Arendsduin is alleen lopend of per fiets bereikbaar.

  Bereikbaarheid

  winkeltje met stranditems aan het begin van het strand bij Slag Vlugtenburg in het Westland

  Slag Vlugtenburg

  Welkom op Slag Vlugtenburg

  foto: Bezoek Westland

  Ontsnap en ontspan op Slag Vlugtenburg

  Op Slag Vlugtenburg viert het ‘laidbackgevoel’ hoogtij, samen met op en top genieten. Rust. Een lege agenda. Geen prikkels. Doen waar je zin in hebt. Zon, zee, zand. Surfen, yoga of hardlopen? Smakelijk eten, iedere dag ergens anders! Omringd met de natuur van Nationaal Park de Hollandse Duinen.

  groep cursisten op het strand tijdens een les golfsurfen van Dutch Surf Academy in het Westland

  Dutch Surf Academy

  Bij Dutch Surf Academy krijg je surfles van Nederlands surfkampioenen Erik Ringelberg en Kaspar Hamminga. Ontdek dat ook jij kunt surfen.

  Lees meer

  Terras van strandtent Elements Beach met balinese parasol , teakhouten terrastafel en de zee in de achtergrond aan het Westlandse strand

  Strandtent Elements Beach

  Hippe en relaxte strandtent waar ze liefst plantaardig en duurzaam koken.

  Lees meer

  houten schommel op het strand bij Strandtent De Pit inn het Westland op een zonnige dag met in de achtergrond mensen die genieten van een feestje aan het strand

  Strandtent De Pit

  Bij strandtent De Pit staan een relaxte sfeer, genieten van zon en zee, een fijn deuntje op de achtergrond en heerlijke pizza's uit de houtoven centraal.

  Lees meer

  Beleef Slag Vlugtenburg

  Slag Vlugtenburg is een ideaal strand voor een dagje weg en een strandvakantie in eigen land.

  Bereikbaarheid

  Kom, als dat kan liefst per fiets naar het strand. Als je met de auto komt, vind je via de knop hieronder de parkeerinformatie.

  Parkeerinformatie

  Twee vrouwen lopen naast elkaar door de duinen aan de Westlandse kust met in het midden een wandelpad en links en rechts met helmgras begroeide duinen

  Wandelen langs de Westlandse kust

  Wandelen langs de Westlandse kust

  Blik op oneindig en je hoofd vol in de wind

  Heerlijk uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen op zijn tijd wel aan toe. Even geen drukte, maar uitzicht, het geluid van de golven en de wind en her en der een vogel of een verdwaalde zeehond. Laat je verleiden door ons prachtige strand en eindig je wandeling in 1 van de gezelligs strandtenten voor een kop koffie, een heerlijke lunch of een mooi diner bij zonsondergang.

  Duin- en strandwandeling

  Wandel vanaf Ter Heijde mee met deze audiotour over het Westlandse strand richting de Zandmotor en terug door de duinen.

  Duin- en strandwandeling

  Spot deze 8 dieren langs de Westlandse kust

  Langs de Westlandse kust, in Nationaal Park Hollandse Duinen, worden het hele jaar door verschillende dieren in de duinen gespot. Lees in deze blogpost waar en wanneer je welke dieren tegen kunt komen!

  Lees meer

  Nationaal Park Hollandse Duinen

  De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

  Nationaal Park Hollandse Duinen

  10x bijzondere vogels die je langs de kust kunt spotten

  De Westlandse kust is een uniek duingebied voor vogelliefhebbers. Bovendien is het een onbekend deel van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

  Lees meer

  Strandtenten

  Strandtenten in het Westland zijn een heerlijk startpunt, tussenstop of eindpunt van je strandwandeling.

  Gezellige strandtenten