Neem een kijkje in de eeuwenoude timmerzaak van Jacob Pouwelszoon bij Museum de Timmerwerf en roep herkenning en gevoelens van nostalgie op.

Geschiedenis

De Timmerwerf is gehuisvest in een prachtig historisch pand, waarin sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Delen ervan gaan zelfs terug tot het eerste kwart van de vijftiende eeuw, toen hier het ’Leien Huis’ stond. Na de restauratie in 1999 was de bestemming van het gerestaureerde pand duidelijk: een timmermuseum!

Het museum

Een historische beleving

De werkplaats is zoveel mogelijk intact gelaten, waardoor het voor de bezoeker lijkt of de timmerman even weg is. Op de voorzolder liggen veel eeuwenoude en authentieke gereedschappen. Opmerkelijk zijn een heel oude draaibank en mallen voor schoepen in molens, waaruit blijkt dat vanuit de Timmerwerf ook molens werden onderhouden, minstens acht stuks. Bovendien kun je een kijkje nemen in de achterliggende woning met de huiskamer met bedsteden, de kelder, de nostalgische keuken en de bijkeuken. Dit is in de stijl van 1900 ingericht toen het laatste gezin er woonde.

Wisselexposities

Op de grote zolder worden wisselexposities gehouden, waardoor het museum voor de bezoekers steeds iets nieuws te bieden heeft. De thema’s zijn zeer uiteenlopend en kunnen gerelateerd zijn aan het timmervak of de geschiedenis van De Lier, maar zij bestrijken ook heel andere verrassende gebieden.

Rondleidingen zijn mogelijk.

Openingstijden

Elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur
(groepen op aanvraag)

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Museum De Timmerwerf. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen