Het Westlands Schaatsmuseum weet alles over de historie van het schaatsen! Het museum is ontstaan uit de verzameling van oprichter Jan Verbeek.

Geschiedenis van het Westlands Schaatsmuseum

Het Westlands Schaatsmuseum is opgericht door Westlander Jan Verbeek uit Naaldwijk. Vele jaren heeft Jan alles verzameld wat maar te maken had met zijn grote passie schaatsen en alles rondom ijspret, zoals sleeën en andere winterse objecten. Het begon als hobby, maar naarmate de jaren vervlogen bereikte zijn verzameling een zodanige omvang dat hij moest uitkijken naar een grotere ruimte. Zijn collectie verhuisde in 2002 naar de oude stal van de monumentale boerderij “De Vlietwoning” in Naaldwijk. Op 26 mei 2009 werd helaas een deel van deze boerderij door brand verwoest. Gelukkig is een groot deel van de collectie behouden gebleven.

Momenteel is het museum gevestigd in De Lier aan de Lierweg 53 waar steeds wisselende exposities te zien zijn. Ook verzorgt het museum lezingen op locatie, zoals op scholen, in verzorgingstehuizen, bij bedrijven etc.

Verwacht

Expositie Westlanders op het ijs (per 3 september 2021).

Openingstijden

Elke woensdag, en elke eerste zaterdag en zondag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Westlands Schaatsmuseum. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen