Vier de zomer in het Westland

foto: Danny Taheij

Zin in zomer!

Een en al vakantiegevoel als je hier op een zomerse dag eropuit gaat. Kies voor een dagje strand, dagje cultuur of historie, een lange wandeling of fietstocht en stap af bij de leukste terrassen. Wil je weten waar je moet zijn deze zomer? Kijk dan snel verder!

Zin in zomer!

Een en al vakantiegevoel als je hier op een zomerse dag eropuit gaat. Kies voor een dagje strand, dagje cultuur of historie, een lange wandeling of fietstocht en stap af bij de leukste terrassen. Wil je weten waar je moet zijn deze zomer? Kijk dan snel verder!

Plezier aan de Zweth

Elektrische sloep van Paviljoen de Zweth vaart weg met 5 juichende 50 plussers aan boord in het Westland

Leuke gezinsuitjes

Bij Paviljoen de Zweth in Kwintsheul kun je fietsen huren, een elektrische sloep huren, kanovaren, midgetgolfen, survivalen en meer! Plof erna heerlijk op het terras en geniet van het uitzicht over de polders. Hier is het leuk voor het hele gezin.

Bekijk alle uitjes aan de Zweth

Kamperen

Minicamping de Zwetzone is een heel gezellige en gemoedelijke camping waar er voor jong en oud genoeg te beleven is. Het is een perfect startpunt voor heerlijke fietstochten, langs het vele water en dichtbij alle uitvalswegen. Je bent welkom met caravan, tent of in een van de kleurrijke trekkershutten!

Vakantie op de camping
Groen grasveld met paarse, gele en groengrijs geschilderde trekkershutjes bij Minicamping Zwetzone in het Westland
Tuin met gras en jeu de boules banen bij familiehotel bij Boerderij Dichtbij in het Westland

Sport en spelplezier

Of je nu van de natuur houdt of juist liever het stadse en actieve leven opzoekt, bij Boerderij Dichtbij is alles dichtbij. De boerderij zelf is gelegen aan een van de populairste vaarroutes van de omgeving: De Zweth. Je kunt hier met grote groepen of met het gezin komen overnachten en op het terrein kan je allerlei sportieve activiteiten doen en de ontspanning opzoeken.

Reserveer hier

Jouw zomervakantie kan er zo uitzien

Zonnen, varen, eten, zwemmen, ontspannen klinkt als … vakantie!
In het Westland ziet dit er zo uit:

grote groep kinderen die op een warme zomerse dag met zijn allen tegelijk in het buitenbad van Zwembad De Hoge Bomen springen in het Westland

Neem een frisse duik

Zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk is een recreatief zwembad voor jong en oud. Er is een 25 meterbad, een recreatiebad en het buitenbad is geopend. Het buitenbad is een groot bad met een glijbaan en ernaast een grote ligweide met een aantal speeltoestellen. Dit is het ideale vakantiedagje uit met het gezin!

Neem een duik

IJSkoud en zo LKKR

IJssalon LKKR!!! ligt gelegen in het centrum van Naaldwijk, waardoor het voor vele maar lastig is om er voorbij te fietsen zonder te stoppen. Bij zonnig weer zit het terras daarom ook vaak vol met grote ijsliefhebbers. En dat is niet voor niks, want kwaliteit van het ijs en klantvriendelijkheid staat volgens de eigenaresse op nummer 1! Daarnaast kun je hier ook terecht voor een bakkie koffie, mét uiteraard een klein bolletje ijs en een toefje slagroom erbij.

Welke smaak kies je?
mevrouw die een ijshoorntje vasthoudt met 2 bolletjes ijs (vanille en chocolade) bij LKKR in Naaldwijk in het Westland
foto van oude huisjes met rode luiken en oranje daken in het Heilige Geesthofje in Naaldwijk in het Westland

Tip: Open Monumentendag

Stichting Monumentaal Westland organiseert jaarlijkse de Open Monumentendag binnen de gemeente Westland. Er zijn deze dag meer dan 30 monumenten geopend om te bezoeken en er zijn allerlei leuke activiteiten te beleven voor jong en oud. Zet het in je agenda!

Bezichtig monumenten

Historie van het Westland

Bij het Westlands Museum beleef je een gezellig dagje uit en leer je alles over de Westlandse geschiedenis en de (glas)tuinbouw. De nieuwe prachtige expositie ‘Kunst tussen de Kassen’ is nu te bewonderen! Vele kunstenaars waren onder de indruk van het moderne kassenlandschap, bewonder het werk in het prachtige museum!

Bezoek het museum
luchtfoto van de historische druivenkassen in de tuin van het westlands museum
Rondvaartboot van Rondvaartbedrijf De Gantel vaart met gasten aan boord door het Westland met op de achtergrond glazen kassen in de zon

Leerzame rondvaart

Dit familiebedrijf laat je graag zien hoe mooi Westland vanaf het water is. Daarbij vertellen zij een stukje historie, want wist je dat in het gebied de Gantel vroeger alle aan- en afvoer van producten en grondstoffen over het water per boot ging? Leer nog meer, reserveer snel!

Boek een rondvaart

Dagje uit met het gezin

In het Westland zijn er heel veel leuke activiteiten voor jong en oud. Op het strand zijn er sportieve activiteiten te doen en kan je bijvoorbeeld leren surfen. Wil je liever ontspannen, huur dan een bootje. Pluk ook een keer met de kinderen het lekkerste fruit of ga gezellig minigolfen, karten of los puzzels op tijdens een spannende escaperoom! Ontdek de mogelijkheden hier.

Met het gezin eropuit

Zand tussen je tenen

Het vakantiegevoel ligt in het Westland voor het oprapen. Bij Moments Beach draait het om jou en kan je op het sfeervolle terras neerploffen en wat lekkers van de menukaart bestellen met wisselend lekkers van lokale leveranciers. En dan? Helemaal niks … Gewoon heerlijk relaxen, genieten van het uitzicht over zee met je vrienden of familie.

Pak je Moment

Ontdek de Westlandse kust

Het Westlandse strand is een onontdekte parel aan de Nederlandse kust. Gelegen tussen Scheveningen en Hoek van Holland biedt het Westlandse strand een zee aan rust en ruimte. Met 8 verschillende strandopgangen is er een strand voor iedereen. Ontdek welke strandopgang het beste bij jou past!

Naar het strand

Dagje uit met je vriendin

Genoeg leuke dingen te doen hier in het Westland! Van leuke ontbijt- en lunchplekjes en gezellig winkelen in ‘s-Gravenzande. Het mooie winkelcentrum ligt op een steenworp afstand van het strand en het centrum heeft ruim 150 gezellige winkels en terrassen (en volop gratis parkeermogelijkheden). Of ga uit in Naaldwijk en ga naar een voorstelling in het WestlandTheater de Naald. In dit “beste kleine theater” kan je genieten van uiteenlopende theater- en bioscoopvoorstellingen. Eindelijk, het kan weer!

grote zaal met rode pluche stoelen van WestlandTheater de naald in het westland

WestlandTheater de Naald

Beste kleine theater van Nederland en dé plek waar cultuurliefhebbers elkaar vinden.

terrassen met tafels en stoelen en mensen die genieten van de zon op het Marktplein in 's Gravenzande in het Westland

’s Gravenzande stad aan zee

Shoppen of een leuke dag uit? Ontdek het gezellige winkelcentrum van 's Gravenzande.

Laat het Westland je verrassen

Dit is nog lang niet alles, er is nog meer te beleven! De zomer duurt hopelijk lang en dus heb je alle tijd om het Westland zelf te ontdekken. Laat je het ons via Facebook of Instagram weten als je ook onder de indruk bent?