Het waterleven heeft iets heel romantisch, het wiegen van de boot terwijl je geniet van de natuur, de rust en twinkeling van het golvende water. Wat dacht je van zelf een bootje varen, mee op een rondvaart of wijntjes drinken in de sloep? </span >

Westland vanaf het water

Waan jij je wel eens kapitein van je eigen boot, inclusief streepjesshirt en bootschoenen? In het Westland kan jij je eigen koers varen, want we hebben maar liefst 90 kilometer aan recreatief vaarwater! Veel van deze vaarten vertellen het verhaal van de geschiedenis, sommigen zijn wel eeuwen geleden ontstaan. Al het vervoer voor de glastuinbouw ging namelijk over dit water. Het blauwe netwerk is de laatste decennia dan ook een echte trekpleister voor toerisme en waterrecreatie geworden. Bovendien grenst onze mooie gemeente aan de Noordzee, dus voor waterrecreatie zit je bij ons helemaal goed.

Ben je opzoek naar een leuk dagje weg op een rondvaart, wil je een bootje huren of zoek je een vakantieplek waar je kan varen met je hele gezin? Wij hebben leuke opties voor varen in het Westland op een rijtje gezet!

Zelf een boot huren

Bootverhuur aan de Zweth Bonte Haas

Bij de Bonte Haas in Wateringen kun je van april tot en met oktober een sloep huren voor een mooi rondje Westland. Er zijn twee sloepen die beide zijn uitgerust met een comfortabele kussen-set, stuurconsole, stuurwiel en genoeg ruimte voor bagage van het hele gezin! Ook mogelijk zonder vaarbewijs. Er wordt een heldere uitleg gegeven op de dag zelf. Wil je een lekkere lunch mee aan boord? Geef je wensen een dag van tevoren telefonisch op. De sloepen worden per dag verhuurd vanaf 11.00 tot uiterlijk 18.00 uur, kijk zeker ook even naar de menukaart van de Bonte Haas zodat je de dag kan afsluiten met een lekker diner op het terras!
Kijk hier voor meer informatie en reserveren.

Boot en kanoverhuur bij Paviljoen de Zweth

De mooie Westlandse wateren kan je ook goed beleven als je de stille milieuvriendelijke elektro-sloepen van Paviljoen de Zweth huurt. De boten zijn per dag te huur en eenvoudig te bedienen, een vaarbewijs is niet nodig. Tip van de Zweth: “Doordat wij speciale ontheffing hebben met onze elektro-sloep is het ook mogelijk een leuke dagtocht door de binnenstad van Delft te varen.” De voorwaarden zijn aangescherpt zodat er op een veilige manier rekening gehouden kan worden met de huidige richtlijnen, varen is alleen mogelijk na reservering vooraf.

Kijk hier voor meer informatie en reserveren.


Paviljoen de Zweth heeft ook één- of tweepersoons kajaks en Canadese kano’s te huur voor de sportieve waterliefhebber. Met de kano’s zijn diverse mooie tochten van verschillende afstanden te maken. Als je terugkomt kan je er ook genieten van een lekker kopje koffie of een ijsje met prachtig uitzicht over het Westland en de polders van Midden-Delfland! Eigenaar Sjors vertelt ons dat de verhuur van de kano’s nog nooit zo populair was als dit jaar, reserveer snel!

Kijk hier voor meer informatie en reserveren.

Bootje huren bij het pittoreske Boerderij Dichtbij

Boerderij Dichtbij is een perfecte plek om je te vermaken met het hele gezin. Buiten de prachtige accommodaties die je er kan huren, is er ook een reuze trampoline, lopen er boerderijdieren rond en je kan er een boot huren! Heerlijk op avontuur in de Westlandse omgeving, met de gezellige schuit kan je genieten van een behouden vaart. De vaart start en eindigt bij de boerderij en duurt ongeveer 1,5 uur.
Kijk hier voor meer informatie en reserveren.

Mee op een rondvaart

Rondvaarten van Jan en Johan

Dit vader en zoon duo in Naaldwijk heeft een passie voor boten én voor het Westland! Ze varen al sinds 1986 op de traditionele veilingschuiten die omgebouwd zijn tot gezellige rondvaartschepen. Ze beschikken over een aantal verschillende boten zodat er voor elk soort gezelschap een passende, veilige keuze is. Er zijn verschillende routes waar je uit kunt kiezen variërend van 2 tot 4,5 uur varen. De boot wordt inclusief schipper verhuurd dus je kan zelf lekker ontspannen en genieten van de omgeving. De veiligheid staat ook voorop, onder andere door de veiligheidscheck van tevoren.
Kijk hier voor meer informatie en reserveren.

Smaak-en-stijlvolle-rondvaarten

Wil je je vaartocht combineren met een lekker hapje en drankje? De Hollandse Vloot is een begrip in de regio als het gaat om rondvaarten. Gevestigd in Naaldwijk met een ruime keuze voor je culinaire behoeftes, ben je een zoetekauw of wil je ouderwetse Hollandse stamppot? Wat dacht je bijvoorbeeld van een High Tea op het water of een tapasboot. Ook hier wordt uiteraard rekening gehouden met de huidige richtlijnen; er worden minder passagiers meegenomen per vaart zodat er genoeg mogelijkheid is om afstand te bewaren van elkaar voor een veilige en smaakvolle dag op het water!
Kijk hier voor meer informatie en reserveren.

Bij dezelfde Hollandse Vloot kan je trouwens ook een mooie vaartocht boeken met een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld ‘de vergeten route’ of de ‘kassen route’. Tijdens deze rondvaarten kun je genieten van prachtige uitzichten en de mooiste doorkijkjes op de enige mooie ‘Glazen stad’ van Nederland! Je kan je hier ook als individu inschrijven. Ook bij deze vaarten worden er minder passagiers meegenomen voor de veiligheid.
Kijk hier voor meer informatie en reserveren.

Rondje varen, frietje eten

Rondvaartbedrijf de Gantel in Monster snapt dat de zogenaamde ‘simple pleasures in life’ soms bestaan uit een lekker zout frietje eten met je familie of vrienden terwijl je een mooi rondje vaart in het Westland, jammie! Er wordt gebruik gemaakt van de grotere boot om de veilige afstand te kunnen bewaren. Kijk hier voor meer informatie en reserveren.

Vaaritems in onze agenda

Klik op deze link om naar onze agenda te gaan. Daar vind je nog veel meer uitjes op het water.

Veilige waterrecreatie

Als je gebruik maakt van de vaarwegen dien je ook ten alle tijden rekening te houden met de huidige richtlijnen. Hou afstand, was je handen regelmatig en vermijd drukte. Daarnaast verzoeken we je op de boot liever geen harde muziek aan te zetten en laat je geen afval achter in de natuur. Volg verder altijd de verzoeken en aanwijzingen van de verhurende partij op. Kijk hier voor meer informatie.

[De getoonde foto’s zijn gemaakt voor de COVID19-maatregelen]